Latinsky: FRUCTUS SORBI
Hmotnost: 50 g
Použití: Jeřabiny obsahují kyselinu sorbinovou, parasorbinovou, četné jiné organické kyseliny, cukry, tříslovinu, pektin, vitamíny a karotenoid sorbusin. Čerstvé plody jsou nepoživatelné, ale sušením a vařením se v plodech rozrušuje kyselina parasorbinová, která působí dráždivě na sliznice a způsobuje určitou jedovatost jeřabin.
Dále o bylině viz. detail.
Jiné známé názvy: Jeřáb ptačí
Další použití - vnitřní:
- Je močopudný (užívá se především v dětském lékařství).
- Má mírně projímavé účinky.
- Reguluje střevní činnost.
- Je vhodný při zánětech horních cest dýchacích.
Další použití - zevní:
- Při angině (kloktadlo).
- Při bolestech v krku (kloktadlo).
- Při chrapotu (kloktadlo).
Dávkování: 2x denně šálek.
Příprava: 1 čajová lžička rozmačkaných plodů na šálek vroucí vody, ponechat 10 minut louhovat, scedit a pít.
Kdy nepoužívat:
UPOZORNĚNÍ:
Proč nakupovat u nás?
» Nabízíme kvalitní výrobky od prověřených firem
» Široký výběr čajů, bylin, bylinných tinktur, dárků, zahradní keramiky, svíček
» Důvěryhodnost, ověřte si nás přímo v našem obchodě mapa
» Stále nové nabídky a zajímavé ceny