Vyhledávání

mug

visamastercard

zpět na seznam

Jeřáb plod

Jeřáb plod

Latinsky: FRUCTUS SORBI

Hmotnost: 50 g

Použití: Jeřabiny obsahují kyselinu sorbinovou, parasorbinovou, četné jiné organické kyseliny, cukry, tříslovinu, pektin, vitamíny a karotenoid sorbusin. Čerstvé plody jsou nepoživatelné, ale sušením a vařením se v plodech rozrušuje kyselina parasorbinová, která působí dráždivě na sliznice a způsobuje určitou jedovatost jeřabin.

Dále o bylině viz. detail.

Cena: 37 Kč    


Jiné známé názvy: Jeřáb ptačí

Další použití - vnitřní:

  • Je močopudný (užívá se především v dětském lékařství).
  • Má mírně projímavé účinky.
  • Reguluje střevní činnost.
  • Je vhodný při zánětech horních cest dýchacích.

 

Další použití - zevní:

  • Při angině (kloktadlo).
  • Při bolestech v krku (kloktadlo).
  • Při chrapotu (kloktadlo).

 

Dávkování: 2x denně šálek.

 

Příprava: 1 čajová lžička rozmačkaných plodů na šálek vroucí vody, ponechat 10 minut louhovat, scedit a pít.

 

 

Kdy nepoužívat:

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Proč nakupovat u nás?

Vstup pro registrované


Nákupní košík je prázdný

Nejžádánější zboží

Vodník/stojící-P

Vodník stojící-P
Cena: 1250Kč     Objednat